Dekor

7+1 gyönyörű piros virág a karácsonyi hangulathoz

Biztos vagyok benne, hogy ha megkérdezzük az embereket, a karácsonyról melyik színek jutnak eszükbe, legtöbben a zöldet és a pirosat mondják. A zöld télen a reményt és a hűséget, a piros Krisztus vérét szimbolizálja, ezért is ez a két szín a karácsonyi dekorációk meghatározója.

Az ünnep fényét nagyon jól hangsúlyozzák a lakás több pontján elhelyezett cserepes növények. Pirosban pompázó virágokat is találunk szép számmal. Igaz ezek többsége más színekben is megtalálható, sőt van, amiből a piros szín számít ritkábbnak, de az év végi emelkedett hangulathoz a piros színűek illenek leginkább. Ha már advent második vasárnapján a piros angyal szállt le, ideje számba venni a téli időszak legkedveltebb piros virágait.

1. Mikulásvirág

mikulásvirág az egyik legmutatósabb és legismertebb téli virág. Piros fellevelei csillag alakot formálnak, ezért is kapta a karácsonyi csillag nevet is. Akár 6-8 hétig is díszít, de pár egyszerű trükkel újra virágoztatható.

7+1 gyönyörű piros virág a karácsonyi hangulathoz

2. Karácsonyi kaktusz

 A karácsonyi kaktusz onnan kapta a nevét, hogy karácsony tájékán, azaz télen virágzik. Rendkívül hálás növény, kevés gondozást igényel, és azt bőséges, akár évi többszöri virágzással hálálja meg.

7+1 gyönyörű piros virág a karácsonyi hangulathoz

3. Bromélia

Az amerikai kontinens nedves, meleg területeiről származó broméliák élénk zöld leveleinek közepéből emelkedik ki a szép és tartós virágzat. Könnyen tartható, a legsötétebb sarkot kivéve azt sem bánja, ha kevés fény jut neki.

7+1 gyönyörű piros virág a karácsonyi hangulathoz
A többi karácsonyi piros virágot a Balkonada blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top