Dekor

5 kreatív adventi naptár felnőtteknek

Az adventi naptárnak nemcsak a gyerekek örülnek. Lepd meg szeretteidet saját készítésű kreatív kalendáriummal, melyhez öt inspiráló ötletet is javaslunk.

Ha eddig csak a gyerekeknek készítettél vagy vásároltál adventi naptárat, akkor idén a párodat is lepd meg egy neki szólóval. Felnőtteknek készíthető csodaszép adventi naptárötleteket gyűjtöttünk össze.

1. adventi naptár felnőtteknek: képes lapozgató

5 kreatív adventi naptár felnőtteknek

Színes kartonokra készíts feliratokat, ragassz számokat, írhatsz személyes üzeneteket is. Lyukaszd ki a kartonokat, majd fűzd fel mindet egy függönykarikára. A karikát képkeretre rögzítsd úgy, hogy a kartonlapokat lapozgatni lehessen. Minden napra újabb üzenet, idézet és kép jár szerettednek.

2. adventi naptár felnőtteknek: fenyőerdő

5 kreatív adventi naptár felnőtteknek

A zöld több árnyalatából válassz közepesen vastag kartonokat, melyekből kisebb-nagyobb átmérőjű köröket vágj ki. Rajzold meg a körök sugarát, majd a vonal mentén vágd be a papírt. Kúp alakban hajtogasd és ragaszd egymásra a papírszéleket. Az adventi naptárat díszítheted gombokkal, fonallal, papírból kivágott csillagokkal, néhány vattagombóccal, melyeket ragassz a kúp formájú számozott fákra. Rejts mindegyik alá apró ajándékot, majd rendezgesd el nagyobb tálcán vagy szekrényen.

3. adventi naptár felnőtteknek: borítékolt üzenetek

5 kreatív adventi naptár felnőtteknek

Kartonlapra ragassz fel 24 borítékot, melyekbe színes papírokra írt üzeneteket vagy bármilyen neked tetsző idézetet, pici ajándékot rejts el. Ragaszd le a borítékokat, és számozd be valamennyit. Díszítheted az adventi naptárat papírból hajtogatott csillagokkal, karácsonyfadíszekkel.

4. adventi naptár felnőtteknek: képes meglepetés

5 kreatív adventi naptár felnőtteknek

Legkedveltebb fényképeidet csúsztasd színes borítékokba. A borítékokat számozd, majd nagyobb képkeretbe kifeszített és rajzszöggel rögzített zsinórokra csíptesd. Üzeneteket is mellékelhetsz a fotókhoz. Amikor kedvesed kinyitja a borítékot, a fotót akasszátok vissza az adventi naptárra.

5. adventi naptár felnőtteknek: létrás vödrök

5 kreatív adventi naptár felnőtteknek

Ehhez az adventi naptárhoz egy használaton kívüli létrára és 24 színes kis méretű vödörre lesz szükséged. A vödrökre öntapadós matricával ragassz számokat, majd színes szalagokkal átkötve lógasd fel a létra fokaira. A vödröket töltsd meg pici ajándékokkal.

További adventi naptár készítési ötletek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top