Dekor

Ilyen volt a karácsony a 70-es években

A fák mai szemmel túlságosan is díszesnek, olykor giccsesnek tűnnek. Mégis valahogy árad a képekről a boldogság és az öröm.

Nemrégiben újra elolvastam egy két éve írt bejegyzésem, ami a régi idők karácsonyi hangulatáról szólt és az 1900-as évek elejétől az 1960-as évekig mutatta be az ünnepet. Eredetileg úgy terveztem, hogy lesz folytatása, és először az 1970-es éveket szerettem volna bemutatni.

Régi idők karácsonya – ’70-es évek

Nem tudom, hogy miért halogattam a folytatást, de most megjött a kedvem az íráshoz. Az 1970-es években már jól érezhető különbség volt a nyugati országok és az itthoni karácsony között. Nyugaton már a legtöbb kép színes és csak úgy sugárzik róluk a jólét. A régi idők karácsonyán olyan ajándékok sorakoznak a fák alatt, amit akkor mi még elképzelni sem tudtunk. Vannak köztük olyanok is, amik még ma is megállnák a helyüket bármelyik fa alatt és ugyanolyan kitörő örömmel fogadnák a mostani gyerekek is. A fákon az ezüst esőhöz hasonlító füzérek voltak a divatosak és sok lakásban már a műfenyő hódított.

A folytatásért kattints a Saját otthon projekt caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top