Egy intenzív illat valóságos időutazás, pláne ha a karácsonyról van szó! Mert a karácsonynak igenis van illata: keveredik benne a fenyőszag, a fahéj, az almával sült húsok aromája, a cukormázas mézeskalács, az ablakon beáramló hideg, a csomagolópapír és még egy rakás különféle személyes élmény is. Elég egyetlen mély szippantás, és máris ott vagyunk a gyerekkori karácsonyok ünnepi asztala mellett halászlevet kanalazgatva.
Idén állítsuk össze saját karácsonyi illatunkat, ami úgy melengeti majd át a lakást, mint a nagyi legforróbb ünnepi ölelése. Ehhez először is valamilyen jó minőségű olajra, mondjuk jojobaolajra lesz szükségünk, amiből egy keveset összekeverünk néhány deci vízzel, és feltesszük forrni egy serpenyőben.
Dobáljunk bele fenyőágat, fahéjrudat, szegfűszeget, szerecsendiót, narancshéjat, vagy bármit, ami számunkra a karácsonyt jelenti, és forraljuk össze, míg el nem kezdjük érezni az ünnepi aromát.
Ha készen vagyunk, az illatozó serpenyőt hagyjuk a tűzhelyen, vagy tegyük egy radiátorra – ha pedig csökkenne az illat intenzitása, forraljuk fel újra!