Dekor

Amikor Jézus egy szalámis szendvics – ezek a legbénább Betlehemek

Készült idén gyümölcstortából és szalámis szendvicsből is Betlehem, de a világ legelfuseráltabb betlehemi díszletei között Máriának és Józsefnek öltöztetett kutyákat is találunk. Az alábbi cikket csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

Hatalmas botrány lett a Greggs nevű brit pékség idei betlehemi dekorációjából, ugyanis az ötletgazdák azt találták ki, hogy a jászolba nem a kis Jézust fektetik be, hanem egy félbe harapott szalámis szendvicset. A vallásos emberek lelkét semmibe vevő marketingfogás miatt később kénytelen volt elnézést kérni a pékség.

Pedig akadnak még a világban hasonlóan rémes ötletek vagy legalábbis elfuserált, torz kis Jézusok. Itt van rögtön a gyúrós Jézus, aki hasizomgyakorlatokat végez szülei körében. 

Ha a szalámis jászol kiakasztó volt sokak számára, akkor mit szólhattak vajon a dubliniak, ahol meg kutyákat öltöztettek be a betlehemi jászol szereplőinek.

Lynn Nolan cukrászmester gyümölcstortából az egész Betlehemet megalkotta, száz kiló cukorszirupot és marcipánt, 250 tojást és négy liter whiskey-t használt fel hozzá. Az eredmény nagyon hatásos lett, igaz, Jézus és családja messze vannak az aprólékos kidolgozottságtól.

Az előzőekhez hasonlóan egy New York-i jászol is híres (vagy hírhedt lett), miután egy macska fogta magát, és beült Jézus helyére a bölcsőbe. A pofátlanságnak is van határa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top