Dekor

Így kell profin ajándékot csomagolni karácsonykor!

A te ajándékaidat már messziről megismerni a ráncos csomagolópapírról és a cakkos szélekről? Tégy érte, hogy idén ne így legyen – most legyél te az ajándékcsomagolás királya!

A tökéletes csomagolás valóságos művészet. És bár nyilvánvalóan az ajándék számít – meg még inkább a szándék, persze – azért mégis jobban mutatnak a fa alatt a ráncmentesen, takarosan becsomagolt ajándékok, mint a béna, cakkos szélű csomagok. Szóval elmondjuk, mi a titok.

Így lehetsz idén karácsonykor te az ajándékcsomagolás királya!

1. Ha az ajándék eleve téglatest alakú, az jó. A többit tegyük inkább zacskóba. A jól csomagolható formákat használjuk a csomagolópapír kiméréséhez – görgessük végig az oldalsó négy lapján, hogy biztosan elég legyen a papír –, és a biztonság kedvéért hagyjunk rá egy kicsit.

Így lehetsz idén karácsonykor te az ajándékcsomagolás királya! 

2. Ha nem tudtuk szépen levágni a papírt, semmi baj: hajtsunk rajta egyet, hogy biztosan sima legyen a széle.

3. Ujjaink segítségével gondoskodjunk róla, hogy a papír szorosan illeszkedjék a csomag széleihez!

Így lehetsz idén karácsonykor te az ajándékcsomagolás királya! 

4. Mindig simítsuk le az éleket, és figyeljünk a szoros illeszkedésre a kényes részek hajtogatásánál is! És ne feledjük: ha béna is a csomagolás, egy szép masnival simán el lehet sikálni a dolgot…! 

Így lehetsz idén karácsonykor te az ajándékcsomagolás királya! 

Tádámm! Szép munka! 

via GIPHY

Az alábbi videóban pedig további öt szuper tippet láthattok a csomagoláshoz. Kiderül például, hogyan nem gyűrődik össze a szép csomagolópapírod, hogyan csinálhatsz magazinlapokból karácsonyi masnit, és még a legidegtépőbb celluxparára is van egy jó tippjük:

BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top