Dekor

Adomány tűzifa lesz a keszthelyi giga adventi koszorúból

Egy 12 méter átmérőjű adventi koszorút építenek a város Fő terén tűzifából, melyet majd a rászorulók között osztanak szét.

A Magyarok Nagyasszonya plébániatemplom előtt már javában dolgoznak a munkások, épül a 2,5 méter magas adventi koszorú – számolt be a Keszthelyi Televízió. A kezdeményezés kettős célt szolgál: egyrészt így kívánnak hitet tenni a keresztény kultúra több ezer éves öröksége mellett. Másrészt pedig a keresztényi szeretet megnyilvánulásaként a rászorulókon szeretnének segíteni az adományokból összegyűjtött fával. 

Kérésemre a Bakonyerdő Zrt. 50 köbméter tűzifát, a keszthelyi építéshez szükséges mennyiségnek a felét biztosította, a másik feléhez pedig adományozók segítségével szeretnénk a szükséges összeget összegyűjteni” – mondta el Keszthely polgármestere, Ruzsics Ferenc.  

Az adventi koszorú első gyertyáját dr. Márfi Gyula veszprémi érsek gyújtja meg, aki ez alkalomból misét is celebrál a városban.

A tűzifát száradás után, 2019 szeptemberében osztják majd szét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top