Hozzávalók:
• 2,5 dl víz
• 7,5 dl tokaji furmint
• ½ rúd vanília
• 1 kk. szegfűszeg
• 2-3 darab fahéj
• 10 dkg porcukor
• 6 tojássárgája
Elkészítés:
A bort a vízzel felteszem főni a fűszerlabdába rejtett fűszerekkel. Tíz percig főzöm, hagyom, hogy a bor átvegye az ízeket. A tojássárgákat habosra keverem a porcukorral. A fűszerlabdát kipecázom az illatozó borból, takarékra veszem a lángot a fazék alatt, majd elkezdem a cukros tojássárgáját hozzáadni a leveshez. Lassan csurgatom bele, miközben egy habverővel folyamatosan keverem a levest. Közepes lángon tíz percig főzöm, állandóan kevergetve, amíg be nem sűrűsödik.