A kevésbé gyakorlott házitündérek számára a sikeres vacsora egyik trükkje az, hogy csak néhány alapfogásból álló, egyszerű, nem túl bonyolult ételek elkészítését vállalják magukra. Lehetőleg kerüld el a hosszas előkészületeket igénylő fogásokat (halpucolás, egy egész szárnyas feldarabolása, kicsontozása), és ne fogj bele olyan receptbe, amelynek a leírása több oldalon keresztül tart.
A másik lényeges dolog az időzítés! Nem szabad a főzést egy napra összesűríteni. Amit lehet, azt készítsd elő már az előző nap. Így jelentős időt spórolsz meg, és nem stresszeled folyamatosan magad, hogy elkészülsz-e időre.
Tehát menj biztosra, és takarékoskodj az időddel!
Az általunk javasolt menüből már előző nap összeállíthatod a kétféle salátát, és a kacsamellet is elősütheted. Az ízeknek még jót is tesz néhány óra pihenő. Másnapra maradnak a gyors köretek, a leves és a könnyű desszert.
Az alábbi fogások közül a halas fogások mellé felsoroltunk egy szárnyasverziót is, arra az esetre, hogyha valaki idegenkedne a tenger gyümölcseitől. Természetesen a menü szabadon variálható, kiegészíthető, elhagyható. A receptek 4 személyre szólnak.
Bevásárlólista (A termékek a nagyobb hiper- és szupermarketekben kaphatók): A salátákhoz:
A leveshez és a főételekhez:
A köretekhez:
A desszerthez:
|