Mézeskalács

Illatos gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 13,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg aszalt füge
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • 5 dkg grillázs
  • fél narancs reszelt héja
  • fél citrom reszelt héja
  • 2,5 dkg darált mandula
  • őrölt fahéj, szegfűszeg és szerecsendió
  • rum
  • fél tasak szárított élesztő

Elkészítés:

Aprítsuk fel a szárított gyümölcsöket, áztassuk rumba vagy narancslébe, tejbe, ha gyerekeknek készítjük. Turmixoljuk össze a 12,5 dkg vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgákat, 5 dkg lisztet, a citrom- és a narancshéjat, a felaprított grillázst, a kandírozott narancshéjat, egy teáskanál fahéjat, egy csipet szerecsendiót és szegfűszeget, a mandulát és a lisztbe forgatott gyümölcsöket.
A kemény habbá vert tojásfehérjébe keverjük bele az élesztővel kevert lisztet, majd adjuk a tésztához.
Öntsük egy 1,5 l-es, sütőpapírral bélelt szögletes formába, és süssük 180 °C-on 50-55 percig, majd langyosan tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top