Hozzávalók kb. 16 darabhoz:
A tésztához:
25 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
1 tojás
1 csipet só
1 evőkanál cukor
5 dkg margarin
kb. 1,25 dl tej
A töltelékhez:
40 dkg darált dió
12 dkg olvasztott vaj
15 dkg cukor
1 csipet fahéj
A tésztához a langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, adjunk hozzá egy evőkanál lisztet és cukrot, majd langyos helyen hagyjuk felfutni. A lisztet a sóval, a margarinnal morzsoljuk el, és gyúrjuk tésztává a felfuttatott élesztővel, illetve a tojással. Jól dolgozzuk ki, és langyos helyen kelesszük a duplájára, majd borítsuk ki lisztezett deszkára. Nyújtsuk ki kb. 1 cm vastag téglalapra (kb. 30×50 cm).
A töltelék hozzávalóit keverjük össze egy tálban, kenjük meg a tészta felületét vízzel, és terítsük szét rajta a tölteléket. A tésztát hosszában vágjuk 4 csíkra, és tekerjünk belőlük hosszúkás rudakat, a tetejüket kenjük meg tojással. A hosszú rudat vágjuk 4 kisebb rúdra, és mindegyik oldalában ejtsünk vágást, de figyeljünk rá, hogy ne vágjuk át teljesen. Ezután helyezzük sütőpapírral fedett tepsire úgy, hogy a bevágott szeletkéket legyezőszerűen kissé kifordítjuk. Kelesszük 15 percig, majd 180 fokos sütőben süssük aranybarnára.
A recept a Nők Lapja Konyhában jelent meg nyomtatásban. Itt előfizethetsz rá!