Levendulás-fehércsokoládés fagyi
Hozzávalók:
- 3 db tojássárgája
- 5 dl tejszín
- 5 dkg fehér csokoládé
- 1 evőkanál (levendulaméz, de ki is maradhat) méz
- 2 dl sűrített tej
- 2 teáskanál (szárított) levendula
Elkészítés
A tejszínt a tejjel együtt felmelegítjük, majd hozzátesszük a mézet és a levendulát. Fél óráig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A tojássárgákat habosra verjük, majd összeforraljuk a tejszínnel. Később beleöntjük a fehér csokit, és állandó kevergetés mellett felolvasztjuk. A kész fagyialapot lehűtjük, majd mélyhűtőbe tesszük és óránként (ötször) átkeverjük, hogy kellően krémes fagyi legyen belőle.
Tojáslikőrfagyi aszalt szilvával
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 5 db tojássárgája
- 5 dl tejszín
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 dl vodka
- 10 szem aszalt szilva
- 1 evőkanál rum
- 1 dl sűrített tej
Elkészítés