Zellerkrémleves zellerchipsszel
Hozzávalók 4 adaghoz:
- ízesítéshez só
- 1 db vöröshagyma
- ízesítéshez őrölt bors
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 l víz
- 30 dkg burgonya
- fél db citrom leve
- 40 dkg zellergumó
- 1 teáskanál őrölt római kömény
Elkészítés
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A zellergumókat és a burgonyát is megtisztítjuk, megmossuk. A zellergumóból 8 vékony szeletet vágunk, olajjal vékonyan megkenjük és 180 fokon megsütjük a chipseket. A maradék zellergumót és a burgonyát felkockázzuk. Az edényt előmelegítjük, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és megfonnyasztjuk. A felkockázott zellert és burgonyát is az edénybe tesszük, kicsit átkeverjük és felöntjük 1 l vízzel. Fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket. Botmixerrel leturmixoljuk, majd sóval, borssal, római köménnyel és citromlével ízesítjük. A zellerchipsszel tálaljuk.
Sertésszűz serranoköpenyben, gránátalmával és szezámmagos burgonyapürével
Hozzávalók 4 személyre:
- ízesítéshez só
- 1 teáskanál vaj
- ízesítéshez őrölt bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db gránátalma
- 60 dkg sertésszűz
- 12 szelet serrano sonka
A krumplipüréhez:
- ízesítéshez só
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj
- 1 kg burgonya
- 2 ek fekete szezámmag + 2 ek fehér szezámmag szezámmag
Elkészítés
A sertésszüzet megmossuk, leszárítjuk, majd az olaj és a vaj olvasztott keverékén erős lángon körbesütjük, közben borsozzuk. A serrano sonkákat egymásra terítjük, majd beletekerjük a sertésszüzet. A burgonyákat megmossuk, felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. A vizet leöntjük róla, majd összetörjük a burgonyát. Belekeverjük a vajat, majd a tejjel lazítjuk. Tálaláskor a szezámmaggal megszórjuk. A gránátalma magjait kiszedjük és a hússal tálaljuk.
Kókuszos körtekrém málnával
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg túró
- 2 db (leturmixolva) körte
- fél db citrom leve
- 4 evőkanál kókuszreszelék
- 5 evőkanál xilit
- 25 dkg mascarpone
- 4 evőkanál (vágott) pisztácia
- 30 dkg málna
Elkészítés
A túrót a mascarponéval összedolgozzuk, a kókuszreszeléket és a körteturmixot belekeverjük, a citrommal ízesítjük. A málnát a xilittel összeforraljuk és lobogva főzzük 10 percig. Néha megkeverjük, hogy ne tapadjon le. Egy szitán átpasszírozzuk a málnát. Poharakba adagoljuk a krémet, a tetejére kanalazzuk a málnát és a vágott pisztáciával megszórjuk.
Aki nem szeretne xilitet használni, az próbálkozhat sztíviával is.