Kakukkfüves paradicsommal sült feta
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 evőkanál kakukkfű
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 db paradicsom
- 20 dkg krémfehérsajt
Elkészítés
A sajtot vágjuk közepesen vastag szeletekre, helyezzük tűzálló tálba. Karikázzuk rá a paradicsomokat, szórjuk meg a kakukkfűvel, locsoljuk meg olívaolajjal. 230 °C-ra melegített sütőben süssük 15 perc alatt puhára a sajtot. Azonnal tálaljuk, pirítóst adjunk hozzá.
Epres bellini
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 dl prosecco
- 7-8 dkg fagyasztott eper
- 3 evőkanál cukorszirup
Elkészítés
Készítsük el a cukorszirupot: 10 dkg cukrot forraljunk olvadásig 1 dl vízben. Az epret botmixerrel pürésítsük, keverjük el 3 evőkanálnyi cukorsziruppal. Kanalazzuk pezsgőspohárba, öntsük fel a pezsgővel, azonnal kínáljuk.
Rozé kacsamell csípős ananászsalátával
Hozzávalók 2 személyre:
- pár csipet só
- ízlés szerint bors
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 fej lila hagyma
- 1 csokor koriander
- 15 dkg uborka
- ízlés szerint chilipehely
- fél db ananász
- 40 dkg bőrös kacsamellfilé
Elkészítés
Az ananászt hámozzuk, daraboljuk fel, az uborkát kockázzuk hasonló méretűre. A hagymát vékonyan szeleteljük, keverjük el az uborkával, ananásszal. Locsoljuk rá az olajat, szórjuk rá a paprikát, őröljünk rá borsot. Szórjuk meg az aprított korianderrel. Minimum 30 percig hagyjuk szobahőmérsékleten összeérni az ízeket.
A kacsamell bőrös felét éles késsel irdaljuk be. Teflonserpenyőben süssük ropogósra a bőrös felét, majd fordítsuk meg, süssünk kérget a másik oldalára is. Ezután tegyük 15 percre 230 °C-os, előmelegített sütőbe. Szeletelés előtt 10 percig hagyjuk pihenni, hogy tálaláskor ne folyjon ki belőle a húslé. Frissen tört sóval és borssal ízesítsük, tálaljuk a salátával.
Gyömbéres csokoládéterrine eperpürével
Hozzávalók 2 személyre:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 3-4 cm gyömbér
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 dl habtejszín
- 1 teáskanál méz
- 10 dkg fagyasztott eper
Elkészítés
Az apróra tört csokoládét olvasszuk fel a vajjal együtt, reszeljük bele a megpucolt gyömbért. A hidegre hűtött habtejszínt (így könnyebb felverni) elektromos habverővel verjük fel kemény habnak, majd forgassuk a kihűlt csokoládékrémhez. Öntsük a masszát félliteres szilikonos őzgerincformába vagy műanyag fóliával bélelt fémformába. Tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Az epret enyhén olvasszuk ki, botmixerrel pürésítsük, közben keverjük hozzá a mézet. Tálalás előtt borítsuk ki a terrine-t a formából, szórjuk meg a kakaóporral. Forró vízbe mártott, vékony pengéjű késsel szeleteljük.
Kínáljuk az eperpürével.