A Caféblog felkérésére született meg ez a karácsonyi poszt, ugyanis sokan kíváncsiak voltak a gasztrobloggerek kedvenc receptjeire így karácsony előtt. Egyik kedvencem, kedvencünk mindenképp a kürtőskalács. Nagyon szeretjük, nemcsak karácsony táján. Készül rendszeresen faszénparázs fölött a kertben, de gyakran van kürtős fánk is, amit olajban sütünk, speciális sütőformában.
Süssük ki sörösdobozon!
A most bemutatott változathoz nincs szükség semmilyen különös eszközre, csak néhány üres sörösdobozra, meg némi alufóliára. A végeredmény felveszi a versenyt a vásárokban kapható jobb fajta kürtőskalácsokkal is, a tésztája a szokásos kürtőskalácstésztám.
-
Otthon sütött kürtöskalács
Hozzávalók 16 darabhoz:
- 1 kg liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 3 db tojás
- 6-6,5 dl tej
- 10 dkg vaj
- 50 g élesztő
- 1 db citrom reszelt héja
- hemperhetéshez kókuszreszelék
KategóriadesszertElkészítési idő40 percNehézségi szintközepes
Ha még vennél egy szakácskönyvet valakinek karácsonyra, adunk pár tippet:
– Nagy karácsonyi szakácskönyvajánló
– A legjobb gasztrokönyvek karácsonyra