Mézeskalács

Így készül a házi zselés szaloncukor

A decembert idén magunk is egy kiadós <a href="https://nlc.hu/advent_mezeskalacs/20131202/hazi-szaloncukor-recept/ " target="_blank">szaloncukorgyártással</a> kezdtük, és velünk párhuzamosan Nassoló Naplopó is komoly csokiöntögetésbe kezdett. Most egy klasszikus receptjét mutatjuk meg, amit kisebb izgalmak után kísérletezett ki bloggerünk. A többit is érdemes eltenni későbbre.
Fotó: Nassoló Naplopó/Facebook
Fotók: Nassoló Naplopó/Facebook

A szaloncukrok sorában a következő delikvens, amit házilag készítettem, a zselés. Elmondanám, hogy az első próbálkozás kudarcba fulladt, mégsem ment olyan egyszerűen, mint elsőre hittem volna. Mert nem mindegy, mit teszünk bele.


A boltihoz képest nagy eltérés, hogy ennek erőteljes íze van, mivel valódi gyümölcsléből készült, nem pedig valami ízesített, színezett vízből. Erről rögtön tudnék is mesélni kicsit. Volt elfekvőben a kamrában egy olcsó „gyümölcsös ivólé” kékszőlő-ízben. Gondoltam azzal tesztelek, de ez a vizes semmiség annyi zselatint megzabált, és alig akart megkötni, hogy megszenvedtem vele rendesen. Aztán furán viselkedett mártás közben is.

Igazi gyümölcslével működik

Végül berágtam, és kihajítottam mindet, úgy, ahogy volt. Az egészben csak azt a nagyjából 4 dkg csokit sajnáltam, ami rátapadt az első két zselés förmedvényre. Szóval az első zselés szaloncukor projektem kudarcba fulladt, gondoltam, többre megyek a százszázalékos gyümölcslével. És igen, határozottan más az élmény, ahogy az a képeken is látható:

gallery item
Megnézem
Összes kép (9)
gallery item

Így készül a házi zselés szaloncukor

Így készül a házi zselés szaloncukor

gallery item
gallery item
gallery item
gallery item
gallery item
gallery item
gallery item
gallery item
gallery item
Fotó megosztása:

Nem olyan nagy macera ez, mint sokan gondolják, és látjátok, nem is feltétele a készítésének a maghőmérő. (A temperáláshoz bővebb segítséget itt találtok.) Ezenkívül ezt mind elkészíthetitek úgy is, ha polikarbonát vagy szilikon bonbonformában bonbonként készítitek el. Készítetek egy vékony csokihüvelyt, abba megy a töltelék, és letalpaljátok. Ehhez segítséget itt találtok. Ne féljetek kipróbálni.

Mentsd el későbbre Nassoló Naplopó többi szaloncukorreceptjét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése