Hozzávalók kb. 750 g-hoz
- 200 g aszalt sárgabarack
- 100 g (hántolatlan) egész mandula
- 50 g pekándió
- 25 g hántolt szezámmag
- 50 g napraforgó mag
- 200 g szemcsés zabpehely
- 1,25 dl juharszirup
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 100 g mazsola
- sütőpapír
- 2 celofánzacskó
Elkészítés:
- Az aszalt sárgabarackot, mandulát, pekándiót durvára aprítjuk. Egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a szezámmagot, a napraforgómagot, a zabpelyhet, és alaposan összekeverjük.
- A juharszirupot az olajjal összeöntve felmelegítjük, ráöntjük a müzlikeverékre, és alaposa összedolgozzuk.
- A sütőlemezt kibéleljük a sütőpapírral, a keveréket, rásimítjuk. Előmelegített sütőben (légkeveréses:175 C˚, elektromos: 200 C˚, gáz: 3-as fokozat) kb. 10 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a mazsolát is, majd ezzel együtt, további 10 percig pirítjuk. A masszát, egy fakanállal időről-időre átforgatjuk, hogy a keverék egyenletesen barnuljon. Miután kivettük a sütőből hűlni hagyjuk, ha ajándékul szánjuk, csinos celofán zacskókba töltjük. Hosszabb tárolás esetén tegyük müzlinket jól zárható üvegekbe.