Ezt az aranygaluskát a férj sütötte tegnap délután. A sodót meg én főztem. A háttérben pedig igen, égnek az adventi gyertyák, mert azért annyira nem vagyok elvetemült felhajtásellenes. Oké, mégis itt van egy tipp: ha őrölt fahéjat és egy kevés őrölt szegfűszeget, vagy akár egy kis őrölt gyömbért is adtok a tésztához, a citromhéjat meg narancshéjra cserélitek, ez a cucc is a karácsonyi asztalra kerülhet desszertként. Tipp vége, én most jobbra/balra/középre el.
Hozzávalók:
a tésztához:
• 30 dkg liszt
• 1 csomag instant vagy 3 dkg friss élesztő
• 10 dkg cukor
• 2,5 dl tej
• 2 tojássárgája
• 1 csipet só
• 1 citrom reszelt héja
• 5 dkg vaj
a szóráshoz:
• 20 dkg darált dió
• 10 dkg cukor
• 2 ek vaj olvasztva
a vaníliasodóhoz:
• 0,5 l tej
• 1 púpozott ek kukoricaliszt
• 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 1 cs vaníliás cukor
• 5 dkg nádcukor
• 1 csipet só
• 1 ek vaj