Csak egy kis kézügyesség kell ezekhez az ehető ajándékdoboz alakú kekszekhez, aminek az elkészítésébe akár a gyerekeket is bevonhatjuk. Imádni fogják ezt a feladatot, és bár lehet, hogy nem azok lesznek a legszebb karácsonyi kekszek, szép emlék marad nekik is a közös kekszdíszítés.
Hozzávalók kb. 2 tepsihez:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 25 dkg vaj
- Dr. Oetker dekortoll
1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit.
3. A hűtőből elővett masszát lisztezett gyúródeszkán lisztezett sodrófával több részletben kinyújtjuk és négyzet/téglalap alakú formákat szaggatunk a tésztából.
4. Ha megtelt a tepsi, kb. 15 perc alatt készre sütjük.
5. Ha kész, megvárjuk, míg teljesen kihűl és feldíszítjük a kis dekorálótollunkkal, majd hagyjuk megdermedni.
Még több karácsonyi keksz receptje az NLCafén:
- Karácsonyi kekszek – süsd meg most!
- 3 szuper keksz az adventi kekszes dobozba
- Karácsonyi kekszek néhány hozzávalóból – ezt ki kell próbálnod!
- Jolly joker karácsonyi keksz: fehér csokis korong