A fahéjas-cukros pekándió illata az egész lakást belengi csodálatos, édeskés illatával, ami már az adventi készülődés idején karácsonyi hangulatot varázsol.
Elkészítése legalább olyan könnyű, mint az elfogyasztása!
Szükségünk lesz 1 darab simítózáras zacskó vagy sütőzacskóra. Ebbe beleteszünk:
- 1 csésze cukrot
- 1/2 teáskanál őrölt fahéjat
- 1/2 teáskanál sót és jól összerázzuk
Ezután kettéválasztunk egy tojást, a fehérjét egy nagy edénybe tesszük, hozzáadunk két teáskanál vizet és fél teáskanál vaníliaaromát. Ezt habosra keverjük, majd beleforgatjuk a pekándiót.
Ha ezzel megvagyunk, a pekándiót beletesszük a simítózáras vagy sütőzacskóba, és jól összerázzuk, amíg rá nem ragad az összes fahéjas cukor a magokra, és úgy néz majd ki, mintha nedves lenne.
Ezt követően egy tepsit kifújunk főzőolajjal, beleöntjük a cukros pekándiót, és nagyjából 250 fokon egy órán át sütjük úgy, hogy 20 percenként megforgatjuk.
Próbáld meg kivárni, amíg kihűl, különben könnyen megégetheti a nyelved! Nem mondhatod, hogy nem szóltunk…
TIPP: Próbáld ki mogyoróval és mandulával is!
Olvasgass még karácsonyi édességek témában:
- 5 süti, ami nélkül nincs karácsony
- Karácsonyi sütik muffinformában
- Itt az elronthatatlan karácsonyi süti: triffle
- 6 igazán elfuserált karácsonyi süti – képekkel
Forrás: FireFlyTales