Mézeskalács

Illatos-édes karácsony: így készítsd a fahéjas-cukros pekándiót

Hamisítatlan karácsonyi hangulat és illat, ami minden bevásárlóközpontnál fogad, és azonnal megkívánod. Ilyen a fahéjas cukros pekándió, mandula vagy mogyoró. Kevesen tudunk neki ellenállni, és még kevesebben készítjük el otthon, pedig nagyon egyszerű.

A fahéjas-cukros pekándió illata az egész lakást belengi csodálatos, édeskés illatával, ami már az adventi készülődés idején karácsonyi hangulatot varázsol.

Elkészítése legalább olyan könnyű, mint az elfogyasztása!

Szükségünk lesz 1 darab simítózáras zacskó vagy sütőzacskóra. Ebbe beleteszünk:

  • 1 csésze cukrot
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéjat
  • 1/2 teáskanál sót és jól összerázzuk
Illatos-édes karácsony: így készítsd a fahéjas-cukros pekándiót

Ezután kettéválasztunk egy tojást, a fehérjét egy nagy edénybe tesszük, hozzáadunk két teáskanál vizet és fél teáskanál vaníliaaromát. Ezt habosra keverjük, majd beleforgatjuk a pekándiót.

Illatos-édes karácsony: így készítsd a fahéjas-cukros pekándiót

Ha ezzel megvagyunk, a pekándiót beletesszük a simítózáras vagy sütőzacskóba, és jól összerázzuk, amíg rá nem ragad az összes fahéjas cukor a magokra, és úgy néz majd ki, mintha nedves lenne.

Illatos-édes karácsony: így készítsd a fahéjas-cukros pekándiót

Ezt követően egy tepsit kifújunk főzőolajjal, beleöntjük a cukros pekándiót, és nagyjából 250 fokon egy órán át sütjük úgy, hogy 20 percenként megforgatjuk.

Illatos-édes karácsony: így készítsd a fahéjas-cukros pekándiót

Próbáld meg kivárni, amíg kihűl, különben könnyen megégetheti a nyelved! Nem mondhatod, hogy nem szóltunk…

Illatos-édes karácsony: így készítsd a fahéjas-cukros pekándiót

 TIPP: Próbáld ki mogyoróval és mandulával is!

Olvasgass még karácsonyi édességek témában:

 Forrás: FireFlyTales

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top