Mézeskalácsos palacsinta – az igazi karácsonyi édesség

nlc | 2016. December 13.
Palacsintát sütnél karácsonyra? Pazar ötlet, csak támogatni tudjuk. Segítségként pedig ezt a mennyei palacsintareceptet ajánljuk. Ebédre, laktató második fogásként is tökéletes a mézeskalácsos palacsinta, de az ünnepi vacsora ínycsiklandó desszertjeként is megállja a helyét. Nemcsak a gyerekek kedvence lesz. Ugye máris meggyőztünk, hogy idén mézeskalácsos karácsonyi palacsintát készíts?

A karácsonyi mézeskalácsos palacsinta természetesen nem mézeskalácsból készül. Tésztája a hagyományos palacsintareceptekhez hasonlóan készül, fűszerezésében, állagában más. Vastagabb, omlósabb és laktatóbb. A megadott mennyiségből 8-10 karácsonyi palacsintát süthetsz.

Hozzávalók a mézeskalácsos karácsonyi palacsintához

Így készül a mézeskalácsos karácsonyi palacsinta

A mézeskalácsos palacsinták elkészítéséhez a tejet töltsd nagyobb keverőtálba. Üsd bele a tojásokat, robotgéppel keverd habosra. Továbbra is kevergetve, add hozzá a cukrot, a reszelt citromhéjat, az olajat, a sót, a sütőport, a mézes fűszerkeveréket, végül apránként a lisztet. Tedd félre, hagyd állni legalább 15 percet.

Az almát hámozd meg, majd közepes lyukú reszelővel reszeld le. Sütés előtt keverd a palacsintatésztához.

Forrósítsd fel a palacsintasütőt, és a palacsintákat 1 evőkanál olajon egyesével süsd ki. A palacsinták valamivel vastagabbak a hagyományoshoz képest, ezért óvatosan fordítsd meg, nehogy eltörjenek. Az elkészült karácsonyi mézeskalácsos palacsintákat csúsztasd tányérra. Melegen mézzel meglocsolva vagy fahéjas porcukorral kínáld.

Fotó: Pinterest

Exit mobile version