nlc.hu
Mézeskalács

A geresdlaki mézeskalács falu

Mézeskalács árasztott el egy baranyai falut, még a focipályára is jutott

Geresdlakon immár 13. alkalommal készítették el mézeskalácsból a falu kicsinyített mását.
mézeskalács

Újra felépült a geresdlaki mézeskalács falu – számolt be az RTL Híradó. A baranyai településen évek óta hagyomány, hogy advent első vasárnapján átadják a falu mézeskalács mását. Már a helyükre került a templom, a fák, a tehenek a karámban, még a focipályát is megformázták.

Idén az újdonságot a vírushelyzet adta: azt sütötték ki mézeskalácsból, ami elmaradt: például a majálist és a gőzgombóc fesztivált.

A járvány miatt idén a sütés módján is változtattak. „Most nem mertük azt megcsinálni, amit minden évben, hogy összegyűlik a falu lakosságának jó része a közösségi házban, és ott nekiállunk sütni, meg díszíteni. Egyszerre 2-3 embernél nem volt több, ahol készült a sütemény. Sokan inkább hazavitték és ott készítették el” – mondta el Barna-Mendly Erzsébet.

Korábban ünnepélyesen adták át az elkészült falut, idén ez is elmaradt.

A geresdlaki mézeskalács falut előzetes egyeztetés után mától egészen Vízkeresztig bárki ingyen  megnézheti, de a biztonság kedvéért egyszerre csak 9 látogatót fogadnak.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI Fotó: Sóki Tamás 

 

Hangolódj az adventre az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top