Ez a mézeskalácsos pohárdesszert függést okoz!

nlc | 2016. December 14.
Legszívesebben mást sem ennél karácsonykor, csak mézeskalácsot? Akkor készíts belőle olyan pohárdesszertet, ami az ünnepi menü végén is megállja a helyét!

 Egész évben nem eszünk mézeskalácsot, így természetes, hogy karácsonykor nem tudunk betelni vele! Ha nemcsak süti, hanem desszert formájában is élveznéd, van egy szuper tippünk: nincs más dolgod, mint megsütni a mézeskalácstészta leegyszerűsített változatát, összemorzsolni, és összeállítani belőle egy ínycsiklandó, hamisítatlan karácsonyi pohárdesszertet!

 Még több szuper mézeskalácsos recept az NLCafén:

Mézeskalács-pohárdesszert

Hozzávalók:

12 adaghoz

Elkészítés: 

  1. 175 fokra melegítsd elő a sütőt. Készíts elő egy 23×23 centis sütőformát, vajazd ki vékonyan.
  2. A cukrot és a vajat robotgéppel keverd össze. Keverd hozzá a tojást, az almaszószt és a melaszt is.
  3. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket. A száraz keveréket add hozzá a folyékonyhoz, keverd össze alaposan, majd öntsd hozzá a vizet is. 
  4. Az így kapott tésztát öntsd a sütőformába és 55-65 percig süsd. Hagyd teljesen kihűlni, morzsold össze, majd oszd el poharakban! Púpozz a tetejére tejszínhabot, sós karamellszószt és egy-egy darab mézeskalácsot!

MyBakingAddiction

Exit mobile version