Ünnepi menü

Karamellás mézeskalácsszósz, amivel legszívesebben mindent leöntenénk

Mutatjuk, hogyan készül a karácsony egyik legnagyobb nyalánksága, a házi készítésű karamellás mézeskalácsszósz.

Hozzávalók

  • 500 g cukor
  • 170 ml víz
  • 1,5 ek. kukoricaszirup
  • 330 ml tejszín
  • 3 ek. vaj
  • 1,5 tk. őrölt fahéj
  • 1,5 tk. őrölt gyömbér
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg
Egy mézeskalácsszósz, amivel legszívesebben mindent leöntenénk

Elkészítés

Egy lábosban keverd össze a cukrot, a vizet és a kukoricaszirupot, folyamatos kevergetés mellett forrald addig, amíg a cukor felolvad. A cukorszirupot főzd addig, amíg egy barnás színt nem kap a karamell (ez kb. 6 perc). Vedd le a tűzhelyről, keverd hozzá a tejszínt és a vajat! Ha habos, a masszához keverd hozzá a fűszereket, majd adagold befőttesüvegbe! A hűtőben körülbelül 2 hónapig eltartható.

Elkészítési idő: 25 perc

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top