Ünnepi menü

Karamellás mézeskalácsszósz, amivel legszívesebben mindent leöntenénk

Mutatjuk, hogyan készül a karácsony egyik legnagyobb nyalánksága, a házi készítésű karamellás mézeskalácsszósz.

Hozzávalók

  • 500 g cukor
  • 170 ml víz
  • 1,5 ek. kukoricaszirup
  • 330 ml tejszín
  • 3 ek. vaj
  • 1,5 tk. őrölt fahéj
  • 1,5 tk. őrölt gyömbér
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg
Egy mézeskalácsszósz, amivel legszívesebben mindent leöntenénk

Elkészítés

Egy lábosban keverd össze a cukrot, a vizet és a kukoricaszirupot, folyamatos kevergetés mellett forrald addig, amíg a cukor felolvad. A cukorszirupot főzd addig, amíg egy barnás színt nem kap a karamell (ez kb. 6 perc). Vedd le a tűzhelyről, keverd hozzá a tejszínt és a vajat! Ha habos, a masszához keverd hozzá a fűszereket, majd adagold befőttesüvegbe! A hűtőben körülbelül 2 hónapig eltartható.

Elkészítési idő: 25 perc

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése