Szuper macaronrecept az ünnepekre

nlc | 2016. December 20.
Valami igazán különleges édességgel készülnél karácsonyra vagy a szilveszteri bulira? Mit szólnál a macaronhoz? Hogy nehéz elkészíteni? Nem annyira. A macaronreceptünkkel neked is menni fog!

A macaron igazán különleges és dekoratív édesség. Az íze pedig… Nem is tudunk rá mást mondani, mint hogy egy falatnyi mennyország. Ha kedvet kaptál hozzá, hogy ezzel örvendeztesd meg a szeretteidet, olvass tovább mutatjuk a lehető legegyszerűbb macaronreceptet.

Hozzávalók a macaronhoz:

A macaron elkészítése:

Az első lépés a mandula ledarálása, a porcukorral egyszer átdaráljuk, majd átszitáljuk. A tojásfehérjéhez adjunk hozzá egy csipet sót. Verjük fel, amikor pedig elkezd kifehéredni, kanalanként adjuk hozzá a cukrot. Akkor vagyunk készen ha már olyan keménnyé vált a hab, hogy egyáltalán nem folyik a tányér széléről sem, ekkor adjuk hozzá a cukorral összedarált mandulát. Az egészet töltsük habzsákba, majd nyomkodjuk össze formára, 3-4 milliméter vastagon. A formázáshoz vagy használjunk speciális macaronsütőt, vagy sütőpapírra nyomjuk a tésztát, de úgy, hogy mindegyiket előrajzoljuk (maximum egy 50-es érme nagyságúra). 

Helyezzük őket a tepsibe és pihentessük egy órát, de előtte még üssük hozzá az asztalhoz a tepsit, hogy kijöjjön a felesleges levegő.

A sütési idő 13-14 perc 150 fokon, de nehéz pontosan meghatározni, érdemes nagyon figyelni, hogy biztosan időben kivegyük.A légkeverés funkciót ne használjuk, mert kiszárad a tészta.

Hogy mivel töltsük, ha kész? A lekvár például tökéletes!

Inspirációnak nézegess különleges macaronokat:

Szuper macaronrecept az ünnepekre

Valami igazán különleges édességgel készülnél karácsonyra vagy a szilveszteri bulira? Mit szólnál a macaronhoz? Hogy nehéz elkészíteni? Nem annyira. A macaronreceptünkkel neked is menni fog!

 Még több macaron az NLCafén:

 
Exit mobile version