Mézeskalács

Csokis macaron az ünnepi asztalra

Isteni finom, könnyű, habos macaron egy kis csokis krémmel megbolondítva – az ünnepekre tuti választás.

Kihagyhatatlan és ellenállhatatlan ez az ünnepi, csokis macaron.

Hozzávalók:

  • 1 bögre darált mandula
  • 2 bögre porcukor
  • 3 nagy tojásfehérje
  • 1/4 teáskanál só
  • 7 csepp zöld ételszínezék
  • 1/4 teáskanál mandulakivonat
  • 120 g csokoládé

Forrás: CountryLiving

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjét verd nagyon kemény habbá. Amikor már elég kemény, add hozzá a kristálycukrot, és verd tovább.
  2. Óvatosan add hozzá a porcukorral és sóval elkevert mandulát. Add hozzá a 7 csepp ételfestéket.
  3. Tedd a masszát nyomózsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj kisebb korongokat.
  4. Hagyd 30 percig száradni, majd előmelegített sütőben, 140 fokon süsd 12-15 percig. Az étcsokit a tejszínnel és a vajjal melegítsd össze, majd hűtsd ki.
  5. A szilárd krémmel kenj meg két korongot, és ragaszd össze.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top