Mézeskalács

Panettone muffin karácsonyra

A panettone, azaz az olasz kalács és a muffin párosa csak jó lehet!

Panettone muffin

Fotó: profimedia

Hozzávalók:

  • 250 g  liszt
  • 7 g élesztő
  • 100 ml tej
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 50 g porcukor
  • 100 g vaj
  • 1 narancs
  • 100 g mazsola
  • 100 g kandírozott gyümölcs

Elkészítés:

  1. A tejben elkeverünk 2 dkg cukrot, 2 dkg lisztet és az élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk.
  2. A maradék lisztet és cukrot összekeverjük.
  3. A vajat a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a cukros lisztet, majd hozzákeverjük az élesztős tejet, és a tésztát csomómentesre dolgozzuk ki.
  4. Kilisztezett tálban, langyos helyen, konyharuhával letakarva kelni hagyjuk.
  5. Amikor a tészta körülbelül a duplájára dagadt, belisztezett deszkára borítjuk, majd egybedolgozzuk a kandírozott gyümölcsökkel és az alaposan megmosott és lecsepegtetett mazsolával.
  6. Betöltjük a muffinformákba a tésztánkat, és előmelegített sütőbe (160-180 fok) tesszük. 20 percig sütjük.

via

(Nyitó kép: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top