Mézeskalács

Süss karácsonyi aprósüteményt gyümölcskenyérből!

Tele aszalt gyümölcsökkel és finom magvakkal, ez a gyümölcskenyér igazi karácsonyi kedvenc lesz!

A gyümölcskenyér egyszerű, de nagyszerű sütemény, amit kedved szerint variálhatsz az évszaknak megfelelően. Most egy karácsonyi kiadás receptje következik, amit aprósütemény formájában is elkészíthetsz.

Hozzávalók:

  • 1 és 3/4 csésze liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • fél tk. szódabikarbóna
  • egy csipet só
  • 1/8 tk. fahéj
  • egy csipet szerencsendió
  • fél csésze pörkölt pekándió
  • fél csésze pisztácia
  • fél csésze vaj
  • 1 csésze barna cukor
  • 1 tojás
  • másfél tk. vanília kivonat
  • 1 csésze lecsepegtetett konzerv cseresznye 
  • 1 csésze aszalt ananász
  • fél csésze porcukor
  • fél ek. brandy
  • 2 ek. tej

Elkészítés:

  1. Keverj össze 1 és 1/4 csészényi lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával sóval, a fahéjjal és a szerecsendióval. Az apróra vágott magokat egy másik tálban keverd össze a maradék liszttel.
  2. A vajat keverd ki a cukorral, majd verd hozzá a tojást is. Adj hozzá egy kiskanál vaníliát, majd a először a lisztes, utána pedig a magos-lisztes keveréket. A tésztából formázz kis golyókat, amiket lapíts laposra egy sütőpapírral borított tepsin.
  3. 175 fokos sütőben 14-16 percig süsd, majd kicsit megforgatva 10 percig.
  4. A cukormázhoz: keverd össze a brandyt, a porcukrot és a tejet, majd a maradék vaníliát is add hozzá. Locsold a sütire, végül pedig az egészet hagyd 30 percet állni, hogy rádermedjen a máz.

countryliving

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top