Ha imádod a sajttortát, ezt a kekszet is imádni fogod! Az alapját lágy krémsajt adja, a közepére pedig málnalekvár kerül, így egyetlen ropogtatni való, omlós finomságban élvezheted kedvenc süteményed ízét. Ja, és a legjobbat még nem is mondtuk: az egészhez csak 5 hozzávalóra lesz szükséged!
Hozzávalók:
- 120 gramm puha krémsajt, szoba-hőmérsékletű
- 8 evőkanál sózott vaj, szoba-hőmérsékletű
- 1/2 csésze + 3 evőkanál cukor
- 1 csésze + 3 evőkanál liszt
- 1/4 csésze málnadzsem
Elkészítés:
1. Robotgépben verjük fel a krémsajtot és a vajat, hogy puha, habos keveréket kapjunk.
2. Adjuk hozzá a cukrot, és így verjük tovább. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet is.
3. A masszát fóliázzuk le, és hűtőben hagyjuk minimum 45 percet, de inkább 1-2 órát állni.
4. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
5. Egy kanállal tegyünk kis adagokat a tésztából egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Formázzunk laposabb korongokat, majd a közepébe nyomjuk bele a hüvelykujjunkat, kis mélyedést képezve a tésztában. Töltsük meg a mélyedéseket 1/2 teáskanál málnadzsemmel.
6. 12-13 perc alatt süssük készre a kekszeket.