nlc.hu
Mézeskalács
Könnyű lisztmentes mandulás keksz

Könnyű lisztmentes mandulás keksz

Isteni, illatozó házi keksz, kábé 20 perc alatt elkészül, ráadásul liszt sem kerül bele. Tényleg létezik, mutatjuk is!

Érdemes beruházni a mandulavajba, ugyanis rengeteg egészséges finomságot készíthetünk belőle. Lehet sűrű smoothie-k alapanyaga, de készülhetnek belőle kekszek, édességek is, ami külön jó hír a gluténérzékenyeknek, hiszen így például a lisztet is elhagyhatjuk egy csomó receptből. Az alábbi mandulás keksz annyira egyszerű, hogy még egy csimpánz is meg tudná sütni, ellenben iszonyúan finom!

Hozzávalók:

  • 135 gramm barna cukor
  • 1 nagy tojás
  • 1/2 tk. vanília aroma
  • 175 gramm mandulavaj
  • 1 tk. tengeri só

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra! Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.

2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a tojást és a cukrot! Adjuk hozzá a vaníliaaromát, és keverjük bele a mandulavajat, kevergessük, míg sűrű masszát kapunk belőle.

3. A masszát tegyük hűtőbe 15 percre!

4. Formázzunk kis gömböket, amiket szórjunk meg nagy szemű tengeri sóval! 18 perc alatt süssük készre őket!  

 

HeartBeetKitchen

0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top