Meseszép mézeskalácstorta

nlc | 2018. November 29.
Zárjuk a karácsonyi menüt egy igazi mesébe illő desszerttel, egy szemet gyönyörködtető mézeskalácstortával!

Ha karácsony, akkor mézeskalács, még akkor is, ha tortát sütnénk! Mutatjuk, hogyan készül a mézeskalácstorta, ami nemcsak káprázatos látvány az ünnepi asztalon, de abbahagyhatatlanul finom is.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. 180 fokra melegítsük elő a sütőt, és készítsünk elő egy tortaformát. Kezdjük a száraz hozzávalókkal: keverjük őket alaposan össze, alacsony fokozaton.
  2. Adjuk hozzá a vajat, egyesével a tojásokat, majd a melaszt. Ezután jöhet a tej, a narancslé, a vanília és a narancshéj. A tésztát 20-25 percig süssük. Ha megsült, háromfelé vágjuk el.
  3. A bevonathoz először a tejszínt és a cukrot verjük fel, ezután adjuk hozzá a krémsajtot és a fahéjat. Bőven kenjünk meg vele a tortánkat, majd díszítsük tovább  habcsókkal, mézeskaláccsal.

supergoldenbakes

Exit mobile version