Mézeskalács

Varázslatos karácsonyi finomság: mini Pavlova torták

Ezek a Pavlova tortácskák nemcsak azért varázslatosak, mert szemet gyönyörködtetőek, vagy mert isteni finomak – mindemellett még vegánok is!

A Pavlova torta egy igazi villantós süti, azaz pont karácsonyra való. Most egy teljesen tejmentes, vegán változat következik, miniatűr kiadásban.

Hozzávalók:

  • 6 ek. natúr csicseriborsó püré
  • 1/4 tk. borkő
  • 1/2 csésze cukor
  • 2 és 1/2 tk. vanília aroma
  • 2 konzerv krémes kókusztej
  • lekvár, magok, bogyós gyümölcsök

Elkészítés:

  1. 100 fokra melegítsük a sütőt. A csicseriborsó pürét és a borkövet kezdjük el felverni robotgéppel, és evőkanalanként adagoljuk hozzá a cukrot. Nagyjából 10 perc alatt érjük el a kellően habos állagot. Végül keverjünk bele fél kiskanál vaníliát.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsire púpozzunk 8 darabot a krémből és 1 órán át süssük.
  3. Ezután 1 óráig hagyjuk hűlni.
  4. A kókuszhabhoz használjunk jó hidegre hűtött kókusztejet. Keverjük fel, majd a vaníliával együtt verjük habbá.
  5. Végül díszítsük ki a Pavlovákat a lekvárral, a habbal, bogyós gyümölcsökkel és apróra vágott magokkal. 

goodhousekeeping

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top