Mézeskalács

Szaloncukor: tojáslikőrös és robbanócukorkás is van már

Már most nagyon gyorsan fogy a szaloncukor. A vásárlók azt mondják, leggyakrabb ízesítés szerint vesznek az édességből, még mindig a zselés szaloncukor a sztár. A Nébih idén is kiemelten ellenőrzi a szaloncukrokat.

Pénzbüntetés jár azoknak az árusoknak, akik csalnak a szaloncukorral, még az engedélyüket is bevonhatják – számolt be a Tények. Az élelmiszerbiztonsági ellenőrök folyamatosan dolgoznak, a leggyakoribb szabálytalanság pedig az, hogy a lejárt szavatosságú termékeket próbálják eladni. 

A vevők egyébként nagyon figyelnek arra, hogy milyen minőségű szaloncukrot vesznek, valamint az is szempont, hogy mennyibe kerül. Az ömlesztett szaloncukor kilója 1300 forint, de van ennél kicsit olcsóbb és jóval drágább is. Akad olyan dobozos szaloncukor, amelynek az ára csaknem 2200 forintra rúg.

A boltok kínálatában mindenki megtalálhatja a kedvére való ízt: a felnőtteknek van tojáslikőrös és rumpuncsos is, míg a gyerekeknek robbanócukorkás-málnás szaloncukor is. Még mindig érezhető az, hogy a zselés szaloncukor a legkedveltebb.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A szakértők szerint könnyű felismerni a lejárt szavatosságú szaloncukrot, mivel annak az alja beszáradt, behúzódott, a csokoládénak pedig kellemetlen szappanos illata lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top