Mézeskalácsból ehető, fenntartható jövőbéli várost alkottak építészek a londoni Viktória és Albert Múzeumban, hogy népszerűsítsék a városépítészetet. Az édes várost a londoni Építészeti Múzeum által évente megrendezett kiállításon mutatták be, melynek szervezői idén arra kérték az építészeket, dizájnereket és mérnököket, hogy a jövő fenntartható városának épületeit tervezzék meg mézeskalácsból.
Több mint 60 mézeskalács épületet készítettek a részt vevő szakemberek. A városkának van egy édesgyökérből készült drótkötélpályája, cukorból készültek a kerékpárutak és a járdák, de modern hajléktalanszálló is megtalálható az édes házak között.
Architects build gingerbread city to whet appetite for design https://t.co/aj88iFRFNG pic.twitter.com/2QVGh34RuQ
— Reuters Top News (@Reuters) 2018. december 5.
Mint Robert Nolan az APT építésziroda munkatársa elmondta, a munka során nagyon óvatosnak kellett lenniük, mert előfordult, hogy félig megépült egy darab, amikor egyszer csak eltűnt: valaki megette.
#trending Architects build edible gingerbread city to whet appetite for design https://t.co/QFQ2qBs9pC pic.twitter.com/IC7tcBHncV
— Brandy News (@Brandy_Shp) 2018. december 6.
A mézeskalács város december 8-tól január 6-ig látható a Viktória és Albert Múzeumban.
(MTI)