Karácsonyi gyümölcskenyér, a kihagyhatatlan recept

nlc | 2018. December 11.
A gyümölcskenyér egy olyan újabb karácsonyi süti, amit vétek lenne kihagyni az ünnepek alatt. A könnyű piskótaszerű tészta telis-tele finomabbnál finomabb aszalt gyümölcsökkel. Lehet egy ilyen édességnek ellenállni? És nemcsak az ünnepi menü desszertjeként állja meg a helyét, a karácsonyi reggelik ideális kiegészítője kávé vagy tea mellé.

Karácsonyi gyümölcskenyér

Hozzávalók:

A tésztához

A mázhoz

Így készül a karácsonyi gyümölcskenyér

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Kisebb sütőformát vajazz és lisztezz ki.

Az ünnepi gyümölcskenyér elkészítéséhez mérd ki a lisztet, keverd el benne a sót és a sütőport. Egy másik edényben habosítsd fel a tojásokat, és keverd hozzá a vaníliakivonatot.

Végy elő újabb edényt, amelyben a vajat a cukorral keverd habosra. Robotgéppel keverve add hozzá a tejszínt, majd a mascarponét és krémesedésig keverd. Alacsony fokozaton folytasd a keverést; a tojást, majd a lisztet is keverd hozzá, végül az aszalt gyümölcsöket is add a gyümölcskenyér tésztájához.

Simítsd a sütőformába, told a forró sütőbe, és kb. 55 perc alatt süsd készre. A sütőből kivéve negyedórára még hagyd a formában, majd óvatosan emeld ki.

Amíg a karácsonyi gyümölcskenyér a sütőben sül, készítsd el a csokis mázat. A vajat lassú tűzön olvaszd fel. Darabold hozzá a csokoládét, majd amikor olvadni kezd, vedd le a tűzről, és keverd el. Add hozzá a mascarponét, majd a porcukrot, robotgéppel krémesítsd. A vaníliaaromát is keverd a mázhoz, végül az aszalt gyümölcsöt is add hozzá.

A mázzal borítsd be a kihűlt karácsonyi gyümölcskenyeret. Tedd félórára a hűtőbe, hogy a máz megszilárdulhasson. Szeletelve kínáld.

 
Exit mobile version