nlc.hu
Mézeskalács
Mézeskalácsos belga gofri – isteni!

Mézeskalácsos belga gofri – isteni!

Talán nem is gondolnád, de a mézeskalács íze remekül passzol a gofri krémsajtos szószához. Próbáld csak ki!

Mézeskalácsos belga gofri

Hozzávalók:

A krémhez:

  • 1/2 csésze vaj
  • 60 gramm krémsajt
  • 1/2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1/8 teáskanál só
  • 2 csésze cukor
  • 2 evőkanál 2 százalékos tej

Fotó: iStock

A gofrihoz:

  • 2 csésze liszt
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 4 nagy tojás
  • 2 és fél csésze vaj
  • 1/2 csésze cukorszirup
  • 2 teáskanál vaníliakivonat

 

Elkészítés:

  • Keverd össze, majd fedd le az első hat összetevőt (azaz a vajat, krémsajtot, vaníliakivonatot, sót, cukrot és tejet) majd fedd le, és tedd félre.
  • Keverd össze a gofri első nyolc összetevőjét (a lisztet, barna cukrot, sütőport, gyömbért, szódabikarbónát, fahéjat, sót és szerecsendiót).
  • Egy másik tálban pedig keverd össze habverővel a tojássárgáját, a vajat, a csokiszirupot és a vaníliát, és add hozzá az előző tál tartalmához.
  • Egy újabb tálban verd keményre a tojásfehérjét, majd óvatosan rakd a tésztába.
  • Végül süsd meg gofrisütőben, és kend meg a krémmel.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top