Mézeskalácsos belga gofri
Hozzávalók:
A krémhez:
- 1/2 csésze vaj
- 60 gramm krémsajt
- 1/2 teáskanál vaníliakivonat
- 1/8 teáskanál só
- 2 csésze cukor
- 2 evőkanál 2 százalékos tej
A gofrihoz:
- 2 csésze liszt
- 1/4 csésze barna cukor
- 3 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
- 4 nagy tojás
- 2 és fél csésze vaj
- 1/2 csésze cukorszirup
- 2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
- Keverd össze, majd fedd le az első hat összetevőt (azaz a vajat, krémsajtot, vaníliakivonatot, sót, cukrot és tejet) majd fedd le, és tedd félre.
- Keverd össze a gofri első nyolc összetevőjét (a lisztet, barna cukrot, sütőport, gyömbért, szódabikarbónát, fahéjat, sót és szerecsendiót).
- Egy másik tálban pedig keverd össze habverővel a tojássárgáját, a vajat, a csokiszirupot és a vaníliát, és add hozzá az előző tál tartalmához.
- Egy újabb tálban verd keményre a tojásfehérjét, majd óvatosan rakd a tésztába.
- Végül süsd meg gofrisütőben, és kend meg a krémmel.