Panettone muffin karácsonyra

nlc | 2019. November 25.
A panettone, azaz az olasz kalács és a muffin párosa csak jó lehet!

Panettone muffin

Fotó: profimedia

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A tejben elkeverünk 2 dkg cukrot, 2 dkg lisztet és az élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk.
  2. A maradék lisztet és cukrot összekeverjük.
  3. A vajat a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a cukros lisztet, majd hozzákeverjük az élesztős tejet, és a tésztát csomómentesre dolgozzuk ki.
  4. Kilisztezett tálban, langyos helyen, konyharuhával letakarva kelni hagyjuk.
  5. Amikor a tészta körülbelül a duplájára dagadt, belisztezett deszkára borítjuk, majd egybedolgozzuk a kandírozott gyümölcsökkel és az alaposan megmosott és lecsepegtetett mazsolával.
  6. Betöltjük a muffinformákba a tésztánkat, és előmelegített sütőbe (160-180 fok) tesszük. 20 percig sütjük.

via

(Nyitó kép: Profimedia)

Exit mobile version