A tiramisu egy elronthatatlan, mindig működőképes desszertválasztás, talán ezért is szavaznak rá sokan karácsonykor is. Ugyanilyen a sajttorta is. Épp ezért érdemes a kettőt kombinálni, így nem csak egy új, egy isteni süteményt is kapunk.
Tiramisu sajttorta
Hozzávalók:
- 1 csomag graham keksz
- 5 ek. olvadt vaj
- 1/4 csésze cukor
- 1 ek. kakaópor
- 220 g krémsajt
- másfél csésze cukor
- 1/4 csésze kukoricakeményítő
- 4 tojás
- 1/3 csésze rum
- 1/3 csésze presszókávé
- 1 tk. vanília aroma
- 12 babapiskóta
- tejszínhab, kakaó, csokireszelék
Elkészítés:
- Melegítsük elő 160 fokra a sütőt, és vajazzunk ki egy kör tortaformát.
- A porrá tört kekszet keverjük össze a vajjal és a cukorral, majd oszlassuk el a forma aljában.
- A krémsajtot keverjük simára a cukorral, majd adjuk hozzá a kukoricakeményítőt és a tojást. Ezután a kávét, a vaníliát és a rumot is keverjük hozzá.
- A krém felét kenjük a kekszes alapra, majd helyezzük el rajta a piskótákat. Erre adagoljuk rá a krém maradékát, és tegyük sütőbe másfél órára. 1 órán át hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten, majd 4 órát pihentessük a hűtőben.
- Tálalás előtt díszítsük tejszínhabbal, kakaóval és csokireszelékkel.