Mézeskalács

Kinder Pingui szelet, Kinder Maxi King torta, Ferrero Rocher szelet – különleges édességek karácsonyra

Sokak kedvence mindhárom finomság. Az alábbi receptek alapján már házilag is elkészítheted. Ez lesz ám a meglepetés az ünnepi asztalon!

Kinder Pingui szelet (5 adag)

Hozzávalók:

A tésztához:

  •     5 tojás
  •     10 dkg cukor
  •     1 csomag vaníliás cukor
  •     7 dkg finomliszt
  •     1 tk. sütőpor
  •     4 dkg cukrozatlan kakaópor
  •     50 g búzadara
  •     140 ml napraforgó olaj
  •     2 ek. méz
  •     50 ml tej

A krémhez:

  •     4 dl habtejszín
  •     2 ek. cukor
  •     2 ek. sűrített tej
  •     5 g zselatin
  •     1 ek. víz
  •     5 csepp vaníliaaroma

A csokoládéréteghez:

  •    6 dkg étcsokoládé
  •     3.5 dkg vaj
  •     1 ek. napraforgó olaj
  •     1 ek. víz

A tetejére:

  •     15 dkg étcsokoládé
  •     7.5 dkg vaj
  •     75 ml habtejszín

 

Elkészítés:

A tészta:

  1. Keverd ki a tojások sárgáját a cukrokkal.
  2. Keverd össze a lisztet, sütőport, búzadarát, kakaót, add a tojáshoz.
  3. Keverd el a tejet, olajat, mézet, ezt is add hozzá, majd dolgozd simává.
  4. Verd habbá a tojásfehérjét, majd forgasd a tésztába.
  5. Öntsd bele egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 200 fokon.
  6. Állítsd össze a sütit. Felezd el hosszában a kihűlt tésztát, és kenjed rá a tészta sülése közben elkészített krém felét, majd óvatosan a csokoládéréteget.
  7. Tedd a hűtőbe 10 percre.
  8. Kenjed rá a krém másik felét, majd tedd rá a másik tésztalapot is, s tedd vissza a hűtőbe, és most már készítheted a tetejére való csokimázat, amit majd egyenletesen simíts rá.

A krém:

  1. Kezdd el felverni a tejszínt, keverd bele félidőben a cukrot.
  2. Oldd fel a zselatint 1 evőkanál langyos vízben, és add a tejszínhez.
  3. Forgasd bele a sűrített tejet és a vanília aromát is.

A csokoládés réteg:

Olvaszd össze gőz fölött a csokit, a vajat és vizet, teljesen sima legyen. 

A tetejére:

Olvaszd össze gőz fölött sima masszává a csokit, a vajat és a tejszínt.

 

Ferrero Rocher szelet (5 adag)

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 10 dkg nádcukor
  • 5 ek. finomliszt
  • 2 ek. rétesliszt
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg törökmogyoró (apróra vágott)
  • 10 dkg dió (apróra vágott)

A krémhez:

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. nutella
  • 4 dl habtejszín
  • 5 dkg ostya

 

Elkészítés:

A tészta:

  1. Verd ki cukorral a tojások sárgáját.
  2. Add hozzá a kétféle lisztet, a sütőport,a kakaóport.
  3. Habosítsd össze, majd keverd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. 
  4. Add hozzá az apróra vágott mogyorót és diót (ezekből tegyél félre egy keveset a tetejére)
  5. Öntsd egy, sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 190 fokra előmelegített sütőben. Kb. 20 perc alatt kész.

A krém:

  1. Tördeld a csokit kockára, melegítsd fel a 2 dl tejszínt, és öntsd a csokira. Kevergesd olvadásig.
  2. Add hozzá a nutellát.
  3. Tedd a hűtőbe.
  4. Öntsd hozzá a maradék tejszínt, verd habbá.

Az összeállítás:

  1. Vágd lapjában ketté a megsült tésztát.
  2. Kend rá a krém 3/4-ét.
  3. Szórd meg az ostyával megszórjuk.
  4. Tedd rá a másik fél tésztát, és kend át a maradék krémmel.
  5. Szórd meg a tetejét a félretett diós mogyoródarabokkal.
  6. Díszítsd mogyoróval, a krémből nyomott díszekkel, ostyacsővel.

 

Kinder Maxi King torta (12 adag)

Hozzávalók:

A gofrihoz:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek. cukor
  • 2 csomag sütőpor
  • 4 tojás
  • 4 ml tej
  • 4 ek. vaj
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 500 ml habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 1250 g mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 75 g tejpor

A karamellhez:

  • 200 g tejkaramella
  • 100 ml habtejszín
  • 75 g vaj

Az összeállításhoz:

  • 500 g tejcsokoládé
  • 300 g sótlan földimogyoró

 

Elkészítés:

A gofri:

  1. Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban.
  2. Verd fel egy másik tálban a tojást, a langyos tejet és az olvasztott vajat.
  3. Öntsd a liszthez a felvert tejes keveréket, majd keverd ki az egészet úgy, hogy egy jó sűrű, de mégis kissé folyós masszát kapjál.
  4. Kend ki olajjal a gofrisütőt, és merd bele adagonként a gofri masszáját, majd süsd meg. 

A krém:

  1. Verd fel a habtejszínt a habfixálóval.
  2. Lazítsd fel a mascarponét egy másik tálban robotgéppel, majd add hozzá a tejport, porcukrot, vaníliás cukrot.
  3. Keverd a mascarponéhoz a felvert habot, tedd hűtőbe dermedni.

A karamell:

  1. Tedd fel a tejszínt egy lábosban melegedni kis lángon, és tedd bele a karamellt is.
  2. Amikor felolvadt, tedd bele a feldarabolt vajat, és melegítsd össze.
  3. Tedd félre hűlni.

Az összeállítás:

  1. Bélelj ki alufóliával egy ovális formájú edényt úgy, hogy az oldalán is legyen.
  2. Olvassz fel 200 g csokit gőz felett, majd kend ki  vele az alufóliázott edényt.
  3. Ezután a megsütött gofrilapokat felhasználva (méretre vágva) a csokoládéra téve béleld ki az edényt.
  4. Tedd be kicsit a hűtőbe dermedni.
  5. Amint a csokoládé megkötött, tedd a krém 3/4-ét a csokis-gofris formába. Úgy kend el benne, hogy körben 4-5 cm széles pereme legyen. Hagyj középen egy 2-3 cm mély „kádat”, amibe majd bekerül a karamell.
  6. Töltsd fel karamellel a „kádat”, amit kialakítottál, majd fedd be a karamellt a maradék krémmel.
  7. A krémre egy réteg gofri kerüljön úgy, hogy mindenhol lefedje.
  8. Olvassz fel a csokiból 150 g-ot, és fedd be vele a gofrikat.
  9. Tedd az egészet a mélyhűtőbe 1-2 órára.
  10. Ha letelt az idő, vedd ki, és tegyél egy tálcát tetejére, majd óvatosan fordítsd át. Vedd le róla az edényt és az alufóliát.
  11. Törd apróra a mogyorót, a maradék csokit pedig olvaszd meg gőz felett, és kend rá a tortákra.
  12. Mielőtt a csoki megkötne, szórd rá a mogyorót.
  13. Tedd a mélyhűtőbe 1 órára.

 

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top