Süss karácsonyi aprósüteményt gyümölcskenyérből!

nlc | 2019. December 13.
Tele aszalt gyümölcsökkel és finom magvakkal, ez a gyümölcskenyér igazi karácsonyi kedvenc lesz!

A gyümölcskenyér egyszerű, de nagyszerű sütemény, amit kedved szerint variálhatsz az évszaknak megfelelően. Most egy karácsonyi kiadás receptje következik, amit aprósütemény formájában is elkészíthetsz.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Keverj össze 1 és 1/4 csészényi lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával sóval, a fahéjjal és a szerecsendióval. Az apróra vágott magokat egy másik tálban keverd össze a maradék liszttel.
  2. A vajat keverd ki a cukorral, majd verd hozzá a tojást is. Adj hozzá egy kiskanál vaníliát, majd a először a lisztes, utána pedig a magos-lisztes keveréket. A tésztából formázz kis golyókat, amiket lapíts laposra egy sütőpapírral borított tepsin.
  3. 175 fokos sütőben 14-16 percig süsd, majd kicsit megforgatva 10 percig.
  4. A cukormázhoz: keverd össze a brandyt, a porcukrot és a tejet, majd a maradék vaníliát is add hozzá. Locsold a sütire, végül pedig az egészet hagyd 30 percet állni, hogy rádermedjen a máz.

countryliving

Exit mobile version