Paleo gyümölcskenyér karácsonyra – recept

nlc | 2019. December 17.
Készíts adventre, karácsonyra gyümölcskenyeret! Ez a paleo változat mennyei, ráadásul glutén- és laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Hozzáadott cukrot sem tartalmaz, így könnyű desszert lehet a karácsonyi asztalon.

Ez a mennyei paleo gyümölcskenyér kizárólag gyümölcsöket, magvakat, tojást és kókuszzsírt tartalmaz, így cukor-, glutén- és laktózmentes. Egy-két szeletet advent idején vagy karácsonykor nyugodtan beilleszthetsz a fogyókúrádba, ennyi kényeztetés a szeretet ünnepén mindenkinek jár. Fogyaszthatod reggelire, de kímélő desszert lehet az ünnepi menüben is.

A paleo gyümölcskenyér hozzávalói

Így készítsd el a gyümölcskenyér paleo változatát

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
  2. A tetszőleges formájú sütőtálat olajozd ki vékonyan.
  3. A gyümölcskenyér elkészítéséhez keverőtálban villával pépesítsd a banánokat. Add hozzá a tojásokat és a kókuszolajat, majd turmixgéppel vagy fakanállal jó alaposan keverd össze.
  4. Keverd el a lisztben a sütőport vagy szódabikarbónát és a sót.
  5. A liszthez add hozzá a magokat és az aszalt gyümölcsöket, végül a banános keveréket.
  6. Simítsd a tésztát a kikent sütőformába, és told a forró sütőbe.
  7. Süsd 40 percig. Amikor szépen megpirult, végezz tűpróbát.
  8. Ha a gyümölcskenyér közepe is átsült, vedd ki a sütőből. Amikor teljesen kihűlt, csak akkor szeleteld.

Fotó: Pinterest

Exit mobile version