„Ne játssz az étellel” – hallhattuk oly sokszor a szülenktől kisgyerekként. Úgy tűnik, vannak, akiknek enyhén szólva nem ment át ez az üzenet. Új őrület terjed ugyanis a közösségi médiában, amit a közelgő hálaadásnak, és minden bizonnyal a hosszú bezártság szülte agymenésnek is köszönhetünk.
A dolog lényege, hogy kreatív ételszobrászok nem mézeskalácsból, hanem szalámiból, sonkából és egyéb húsfélékből építenek csinos kis házikókat, felhasználva a díszítéshez jóformán mindent, ami a hűtőben és a kamrában lapul.
A gyakorlott sonkakunyhóművészek tippeket is adnak. Állítólag az ehető épületekhez érdemes grissinit is használni, az építőanyag összeragasztásához pedig puhább sajtot. De van, aki a ház előtti bukszust is elkészíti rozmaringból, vagy éppen reszelt parmezánból rittyent havat a háztetőre.
A lehetőségek tárháza óriási, aki kedvet kapott, elkápráztathatja a családját valami hasonlóval.