nlc.hu
Mézeskalács

Csokimikulás teszt 2020

A gendersemleges, a ropogós és az unalmas – A nagy csokimikulás teszt 2020

Tejes, töltött, paleo, ét, retró... Gombóc Artúr üzemmódba kapcsoltunk, és megkóstoltuk az idei csokimikulás felhozatalt. Teszteltünk, ettünk, pontoztunk! Jöjjön a végeredmény!

KitKat – Christmas break

Nem kapott hagyományos csomagolást a KitKat csokimikulása, ellenben az egyik legszebb kivitele van, ami maga a csoki. Itt tényleg öregember feje van a Mikulásnak, nem pedig nyúl vagy bárány. Előnye, hogy nem törik el, amíg hazavisszük a boltból, és a mikuláscsomagokban is kényelmesen elfér. Nagyon finom csokoládé, amit ropogós ostyával és gabonával töltöttek meg. Remek nasi, de hátránya, hogy gyorsan olvad rá az ujjainkra.

10/8 pont

Kit Kat Csokimikulás

Kit Kat Csokimikulás (Fotó: nlc)

Boci tejcsokoládé Mikulás

Az egyetlen darab, ami eltört, amíg hazaszállítottuk a boltból. A Mikulásnak itt is kedves, apóka arca van, ami pluszpont, és a külső csomagolásba sem lehet belekötni. Korrekt íz, semmi extra. Kifejezetten elegáns darab a vékonyabb csokiréteg miatt. 

10/7 pont

Boci csokimikulás

Boci csokimikulás (Fotó: nlc)

Figaro tejcsokoládés Mikulás

Az egyik legolcsóbb versenyző, aminek a csomagolása így is igényes, nem kelt gagyi hatást. Kibontva már nem ilyen szépséges a látvány. Meglátva azonnal megértjük, miért hívják „üreges tejcsokoládés figurának”, hiszen a Mikulásnak nyoma sincsen. Gendersemleges csoki ez a javából. Beleharapva egy korrekt tejcsokit kapunk. Hátránya, hogy ez is túlságosan gyorsan olvad, és sokkal aprólékosabban törik harapásnál, mint a többi.

10/5 pont 

Csokimikulás Figaro

Figaro csokimikulás (Fotó: nlc)

Tibi tejcsokoládés Mikulás

Ünnepi csomagolás, amin eluralkodik a márka kék logója, ettől pedig olyan, mintha egy előke lenne a Mikulás nyakában. Kicsomagolva kissé nyúzott arcú figurát kapunk, ami azonban jól bírja a szállítás strapáját. Beleharapva azonnal lehet érezni a kakaóvajat, inkább azoknak ajánljuk, akik a lágyabb csokikat kedvelik. Nekünk túlságosan édes utóízt hagy maga után, de a retró ízek kedvelői imádni fogják. 

10/7 pont

Tibi csokimikulás

Tibi csokimikulás (Fotó: nlc)

Boci étcsokoládés Mikulás

Felnőttek és tejcsokira allergiások megmentője lehet. A barna csomagolás (és persze a felirat is) segít megkülönböztetni a hagyományos csokimikulásoktól. Kicsomagolva azonnal érezni lehet az étcsoki jellegzetes illatát. Mondjuk szegény Mikulás arca félig apóka, félig nyúl, ami inkább szórakoztató, mint dühítő, bár az árához képest kissé amatőr. Mivel étcsoki, így keményebb és nehezebb harapni, és sokkal vastagabbnak is tűnik a tejcsokis verziónál. Az íz korrekt, bár ettől  intenzívebb is lehetne. (Kakaó szárazanyaga legalább 53 százalék.)

10/8 pont

Boci étcsokis csokimikulás

Boci étcsokis csokimikulás (Fotó: nlc)

Milka Oreo fehércsokoládés mikulás

A társulat leglazább arca egyértelműen a Milka oreós mikulása. A cseppet sem hétköznapi, napszemüveges pozőr nem titkolja, mit hozott a puttonyában: fehércsokit és Oreo kekszet. A csomagolás alatt a legrészletesebben kidolgozott csokimikulást találtuk, amit megkóstolva hálát adtunk az égnek, hogy a roppanós fehércsoki és az Oreo keksz összebarátkozott. Zseniális formáció, egyszerűen nem lehet vele leállni!

10/9 pont

Milka Oreo fehércsokoládés mikulás

Milka Oreo fehércsokoládés mikulás (Fotó: nlc)

KitKat tejcsokoládés mikulás

Újabb KitKat verzió, de ez már nem töltött. A csapatban egyértelműen a KitKat mikulása a legvidámabb. Külsőre eltér a kollégáitól: alacsonyabb és kicsit manószerű, de pont emiatt abszolút szerethető figura. A csomagolás kibontása után sem ért minket csalódás: kedves, mosolygós arc, kellően vastag és ropogós csoki, vagyis hamisítatlan KitKat íz. Pluszpont jár azért, hogy akkor sem törik össze, ha a nagy kapkodásban véletlenül nem a bevásárló szatyor tetejére kerül. Azt tudtad, hogy idén maszkos Mikulás is van?

10/8 pont

KitKat tejcsokoládés mikulás

KitKat tejcsokoládés mikulás (Fotó: nlc)

Szerencsi PaleoBon étcsokoládés mikulás

Ha már decemberben elejét vennéd a cukormámornak, a Szerencsi étcsoki mikulása jó választás lehet. Ez a legáramvonalasabb mikulás, és a csomagolása is az egészségtudatos közönséget célozza meg: nagy betűkkel adja tudtunkra, hogy stiviával és eritrittel készült. A leheletvékony étcsoki a kibontás közben több helyen is megrepedt, és kibontva világossá vált, hogy ez a csoport másik gendersemleges arca. Az extra magas, 70 százalékos kakaó szárazanyag-tartalom illatos, és ízében is erőteljes csokoládét garantál, ami a bűntudatmentes nassolás kulcsfigurája.

10/6 pont

Szerencsi PaleoBon étcsokoládés mikulás

Szerencsi PaleoBon étcsokoládés mikulás (Fotó: nlc)

Merci tejcsokoládés mikulás

A jóságos apóarcú Merci csokimikulás mutatós, klasszikus darab. A mezőnyben ez a legdrágább mikulás, de tény, hogy nem is spórolták ki belőle az anyagot: a csomagolás vastag, krémes tejcsokoládét rejt. Kibontva ugyan elnagyolt formákkal szembesültünk, de hozzá kell tennünk, nem sokáig nézegettük. A csokoládé szó szerint szétolvadt a szánkban – meg egy kicsit a kezünkben is.

10/7.5 pont

Merci tejcsokoládés mikulás

Merci tejcsokoládés mikulás

Adventi készülődés!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top