nlc.hu
Kezdők karácsonya

Adventi naptár ajándék

Mit tegyél édesség helyett az adventi naptárba?

Az adventi időszak egyik nagy átka, hogy minden reggel csokival kezdenek a gyerekek.

Nincs baj a csokival, egyen a gyerek, de ha mindennap azzal indít még reggeli előtt, akkor az minden, csak nem egészséges. Még szerencse, hogy az adventi naptárban csak 24 darab van, így nem lesznek teljesen függők a gyerekek. Ettől függetlenül azért már sok szülőben felmerült az igény, hogy nem akarja cukorral tömni mindennap az advent miatt a gyerekeit, ezért hoztunk pár alternatív ajándékötletet az adventi kalendáriumba.

Karácsonyfadíszek

Amikor kicsik voltak a gyerekeim, készítettem a falra egy nagy, szimbolikus karácsonyfát fenyőgirlandból, majd vásároltam egy doboz fadíszt, és minden napra betettem egyet az adventi naptárba. Reggelente a gyerekek felakaszthatták az aznapi díszt a falon lévő karácsonyfára, amit egyszerűen imádtak: izgultak, hogy milyen figura lesz legközelebb a kalendáriumban, és alig várták, hogy fel legyen díszítve teljesen a „fa”, ami csak az övék.

Élménykuponok

Kisiskolásoknál jó ötlet lehet, ha csoki és édesség helyett élményeket rejtünk a naptárba. Csak 24 szép kártya kell hozzá, amikre ráírjuk, mire válthatók be: családi mozidélután, nagy séta anyával és apával, látogatás egy állatsimogatóba, közös sütisütés, plusz egy esti mese… akármi, amiről azt gondoljuk, hogy a gyerek örülne neki, ha ilyen élményben lenne része.

adventi naptár édesség

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

Legó

A legózás kihagyhatatlan egy gyerek életéből, bár tény, hogy nem a legolcsóbb mulatság. Mindenesetre remek ajándék, ha figurákkal töltjük fel az adventi kalendáriumot, sőt az is izgalmas lehet, ha egy készletet elosztunk 24 felé, és a gyerek úgy rakhatja össze, ahogy telnek a napok.

Kézműves holmik

A gyereknek jó, ha kézműveskedik, legyen szó fiúról vagy lányról, szóval minden és akármi mehet a naptárba a ceruzáktól a filctollakon át a gyurmáig. A legjobb, ha előtte kap egy szép dobozt is a gyerek, amibe pakolhatja a holmikat, hogy ne heverjenek szanaszét a lakásban.

Kincsestérkép

Csak türelmesebb gyerekeknek ajánlott, de zseniális ötlet: rejts el valahol a lakásban egy nagyobb ajándékot, készíts (nyomtass) hozzá térképet, majd vágd 24 részre. A gyerek mindennap csak egy részt kap meg, így fokozatosan áll össze számára, hogy hol található a játék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top