nlc.hu
Mézeskalács
Zserbós palacsinta

Igazi adventi desszert: zserbós palacsinta

Semmiképp se hagyd ki az ünnepi szezon egyik legistenibb desszertjét!

A zserbó az egyik legnépszerűbb hazai karácsonyi desszert. A hagyományos zserbó süteményt sokan elkészítik decemberben, de miért ne lehetne palacsintát varázsolni ebből a mennyei finomságból?! A változás kis túlzással csak annyi, hogy az omlós tésztalapokat, palacsintatésztával helyettesítjük, de a baracklekvár, a dió és a csokoládé természetesen kihagyhatatlan.  

Zserbós palacsinta

Igazi adventi desszert: zserbós palacsintaHozzávalók:

Palacsinta-alaptészta:

  •  20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • kb. 2 dl szódavíz
  • 2 egész tojás
  • csipetnyi só
  • 1/2 dl étolaj

A töltelékhez:

  • sárgabaracklekvár
  • darált dió
  • porcukor
  • étcsokoládé

A palacsintát a szokásos módon kisütjük, majd a tésztákat megkenjük sárgabaracklekvárral, megszórjuk az 1-1 arányban elkevert porcukros dióval (1 evőkanál darált dióhoz 1 evőkanál porcukrot keverünk), és megszórjuk apróra vágott étcsokoládéval. Feltekerjük és – ízlés szerint – olvasztott étcsokival locsoljuk meg a palacsintát. Tálalhatjuk bogyós gyümölcsökkel is!

Még, még, még! Karácsonyi nasik!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top