Így készítik a mézeskalácsot a brit királyi háznál

nlc | 2021. November 18.
II. Erzsébet cukrászséfje elárulta, mitől lesz igazán finom a mézeskalács. Most kiderül, hogy mit majszol az adventi időszakban a királyi család!

Hiába a sok isteni sütemény, az igazi karácsonyi klasszikus akkor is a mézeskalács marad. A brit királyi családban is rengeteg fogy belőle az ünnepekkor, és természetesen a királynő cukrászai több évtizedes, jól bevált recept alapján sütik.

 

Most a recepten kívül a legfontosabb titkot is elárulták: a tésztát a sütés előtt egy éjszakán át pihentetik, majd miután formára vágták, még egy órára beteszik a hűtőbe – így biztosan megőrzi a formát.

A királyi cukrászok azt is elárulták, hogy melyek II. Erzsébet kedvenc karácsonyi édességei. Nem meglepő módon, első helyen a hagyományos brit mince pie szerepel, melyet a Buche de Noël, azaz a karácsonyi csokis fatörzstorta követ.

A királyi család mézeskalács receptje:

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Szitáljuk össze a lisztet és a fűszereket, adjuk hozzá a felkockázott vajat és kezdjük el kézzel morzsolni, gyúrni. 
  2. Adjuk hozzá a tejet, és az így kapott masszás tésztát csomagoljuk fóliába, és hagyjuk pihenni a hűtőben legalább 2 órát (de akár egy éjszakán át).
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.  
  4. Nyújtsuk kb. 3 mm vastagságúra a tésztát, majd vágjuk ki belőle a formákat, és tegyük zsírpapírra, vagy kevés kristálycukorral megszórt szilikonos sütőlapra. 180 fokon készre sütjük.
  5. Amikor a sütik kihűltek díszítsük kedvük szerint.
Exit mobile version