Mézeskalács

3 szuper ötlet mézeskalács karácsonyfa készítéséhez

Csodás dekoráció lehet az ünnepi asztalon, ráadásul fantasztikusan finom, és az elkészítése sem okoz különösebb nehézséget. Hogy mi ez? Mézeskalácsból összeállított karácsonyfa, három egyszerű ötletet is találtunk hozzá.

Mézeskalácsból több tepsivel is elfogyhat az ünnepekig. Idén ne csupán egyszerűen kiszaggatott holdat vagy csillagokat, angyalokat süss, próbálkozz meg a mézeskalács karácsonyfa formával, melyhez bámulatosan szép, könnyen elkészíthető és az ünnep után megehető dekorációs ötleteket találtunk. Fontos, hogy a mézeskalácsok egy napot száradjanak, mert csak így lesznek megfelelően kemények a karácsonyfa összeállításához.

1. variáció a mézeskalács karácsonyfára

3 szuper mézeskalács karácsonyfa készítési ötlet

Ehhez a mézeskalács formához a tésztából 11 csillagot kell kiszaggatnod. Egyszerűbb, ha előbb sütőpapíron elkészíted a legnagyobb csillag sablonját úgy, hogy körzővel rajzolsz egy 15 centi átmérőjű kört, amelyre szintén a körző segítségével kiméred a csillag csúcsait, majd a pontokat összekötöd. A következő csillag kb. 1 centivel legyen kisebb, tehát kiszaggatás után vágd körbe a sablont, szaggasd ki a második csillagot, és folytasd így egészen a legkisebb, tizenegyedik csillagig. Készíts 11 apró, kb. 2 centiméter átmérőjű kört is. Mielőtt a sütőbe teszed a mézeskalács formákat, a csillagok és a körök közepét szúrd át szívószállal.

A megsült és teljesen kihűlt mézeskalács csillagok széleit cukormázzal díszítsd fel ízlésed szerint. Hurkapálcára fűzd fel az első karikát, majd arra kerüljön a legnagyobb csillag. Ismét egy karika jön, és a következő méretű „fenyőág”, melyet az előzőhöz képest forgass el, újabb karika, újabb csillag, egészen addig, amíg el nem fogy. A legkisebb csillagot cukormázzal állítva rögzítsd a karácsonyfa tetejére.

2. variáció a mézeskalács karácsonyfára

3 szuper mézeskalács karácsonyfa készítési ötlet

Ez a karácsonyfa hasonlóan készül, mint az előző, azzal a különbséggel, hogy 20 darab csillagot helyezz egymásra. Az ágakat „telibe” fesd zöld cukormázzal, mert azzal tudod egymáshoz rögzíteni. Nagyon figyelj az elforgatásra, mert nem lesz szép a díszítés, ha elmaszatolódik a cukormáz. Miután egymásra raktad az ágakat, cukorgyöngyökkel, fehér cukormázzal díszítheted a mézeskalácsokat.

3. variáció a mézeskalács karácsonyfára

3 szuper mézeskalács karácsonyfa készítési ötlet

Ehhez a karácsonyfához a mézeskalács tésztájába keverhetsz 1 evőkanál holland kakaóport is, hogy sötétebb legyen a színe, illetve csillagformák helyett virágokat is kiszúrhatsz. A cukormáz helyett használhatsz sajtkrémet, melyhez 25 dkg szoba-hőmérsékletű Mascarponéba keverj 12 dkg porcukrot és 1 evőkanál vaníliakivonatot. A krémet robotgéppel közepes sebességen kb. 5 percig keverd. A mézeskalácsokat gazdagon kend meg a sajtkrémmel, a karácsonyfa tetejét csokicsillaggal díszítsd. A dekorációt felhasználásig tartsd hűtőszekrényben.

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top