nlc.hu
Advent nyereményjáték

nlc advent 2021 nyereményjáték

Nyerj családi belépőt az Aquincumi Múzeumba!

Budapest területén előkerült értékes leletanyag bemutatására 1894-ben nyitották meg az Aquincumi Múzeumot. Budapest – Rómától északra – az egyetlen olyan európai főváros, amely római örökségét nagyobb összefüggő területen tudja látogatói elé tárni.

Adventi játékunkon a következő ajándékot nyerheted meg:
családi belépő az Aquincumi Múzeumba.

Aquincumi Múzeum logoA Róma Aquincumban című, a hajdani helytartói palota emlékeit bemutató állandó tárlat az épület egykori pompáját idéző kiállítótérben kapott helyet. A világhírű aquincumi orgona mellett a palotából származó mozaikok, falfestmények maradványai, illetve szentélyekhez tartozó monumentális szobrok találhatók itt. Az egykori épületbelső luxusát egészítik ki a vitrinekben található tárgyak – a bronzból, üvegből vagy kerámiából készült import edények, az arany és ezüst ékszerek –, amelyek a helytartó és környezetének hétköznapjaiba engednek bepillantást.

Aquincumi Múzeum

Róma Aquincumban

Az Aquincumi Múzeum őrzi a főváros történetének az őskortól a népvándorlás koráig terjedő időszakából származó, milliós nagyságrendű régészeti emlékanyagát.  A múzeum Látványraktárában Budapest, illetve Aquincum története a kiállított régészeti leletek kronológiai és tematikus csoportosításával kísérhető végig. A látogató a megvilágított polcok között egy múzeumi raktár izgalmas világába kerül, ahol mintegy 1200 tárgy figyelhető meg.

Aquincumi Múzeum Festőház

Aquincumi Múzeum Festőház

A múzeum közel 7 hektáros Régészeti Parkjában az érdeklődő képet alkothat a római városépítészet jellegzetességeiről, az egykori polgárváros szerkezetéről, a fontosabb középületek méretéről és elhelyezkedéséről. Itt tekinthető meg a falfestményekkel díszített és korhű bútorokkal berendezett római polgárház, a Festőház is. A látogatók ezen a helyszínen kerülhetnek leginkább kézzelfogható közelségbe a hajdani Pannonia Provincia mindennapi életével. Szintén a romkertben kapott helyet a részlegesen visszaépített Mithras-szentély, amely az ókori római település vallási életének egy titokzatos kultuszát mutatja be az élményszerűségre törekedve.

Aquincumi Múzeum Régészeti Park

Aquincumi Múzeum Régészeti Park

 

Aquincumi Múzeum

1031 Budapest, Szentendrei út 135.

www.aquincum.hu

aquincum@aquincum.hu

Aquincumi Múzeum

Aquincumi Múzeum (Fotó: Kovács Olivér)

 

Játssz velünk adventi játékunkon az értékes nyereményekért!

Aquincumi Múzeum családi belépő nyeremény

Aquincumi Múzeum családi belépő nyeremény

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top