nlc.hu
Advent nyereményjáték

nlc advent 2022 nyereményjáték

Nyerj családi belépőt az Aquincumi Múzeumba és Régészeti Parkba!

Budapest területén előkerült értékes leletanyag bemutatására 1894-ben nyitották meg az Aquincumi Múzeumot. Budapest – Rómától északra – az egyetlen olyan európai főváros, amely római örökségét nagyobb összefüggő területen tudja látogatói elé tárni.

Adventi játékunkon a következő ajándékot nyerheted meg:

Családi belépőjegy (2 felnőtt 2 gyerek részére) a BTM Aquincumi Múzeum és Régészeti Parkba

Aquincumi Múzeum és Régészeti Park LOGOA Róma Aquincumban című, a hajdani helytartói palota emlékeit bemutató állandó tárlat az épület egykori pompáját idéző kiállítótérben kapott helyet. A világhírű aquincumi orgona mellett a palotából származó mozaikok, falfestmények maradványai, illetve szentélyekhez tartozó monumentális szobrok találhatók itt. Az egykori épületbelső luxusát egészítik ki a vitrinekben található tárgyak – a bronzból, üvegből vagy kerámiából készült import edények, az arany és ezüst ékszerek –, amelyek a helytartó és környezetének hétköznapjaiba engednek bepillantást.

Aquincumi Múzeum és Régészeti Park

Az Aquincumi Múzeum őrzi a főváros történetének az őskortól a népvándorlás koráig terjedő időszakából származó, milliós nagyságrendű régészeti emlékanyagát.  A múzeum Látványraktárában Budapest, illetve Aquincum története a kiállított régészeti leletek kronológiai és tematikus csoportosításával kísérhető végig. A látogató a megvilágított polcok között egy múzeumi raktár izgalmas világába kerül, ahol mintegy 1200 tárgy figyelhető meg.

Aquincumi Múzeum és Régészeti Park romkert

A múzeum közel 7 hektáros Régészeti Parkjában az érdeklődő képet alkothat a római városépítészet jellegzetességeiről, az egykori polgárváros szerkezetéről, a fontosabb középületek méretéről és elhelyezkedéséről. Itt tekinthető meg a falfestményekkel díszített és korhű bútorokkal berendezett római polgárház, a Festőház is. A látogatók ezen a helyszínen kerülhetnek leginkább kézzelfogható közelségbe a hajdani Pannonia Provincia mindennapi életével. Szintén a romkertben kapott helyet a részlegesen visszaépített Mithras-szentély, amely az ókori római település vallási életének egy titokzatos kultuszát mutatja be az élményszerűségre törekedve.

Aquincumi Múzeum és Régészeti Park

1031 Budapest, Szentendrei út 135.

www.aquincum.hu

aquincum@aquincum.hu

Facebook: @Aquincum.Museum

Instagram: @aquincummuseum

Aquincumi Múzeum és Régészeti Park

 

Advent 2022 logo

Játssz velünk adventi játékunkon az értékes nyereményekért!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top